Mandlovo - česnekový dip

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Mandle
  • 150 g Chléb toastový
  • 100 ml Olej olivový
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 914 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 581 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 469.5 mg
  • Vláknina 17020 mg
  • Vitamín A 17020 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 10.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve vhodíme mandle do horké vody a následně do studené, poté mandle oloupeme a umeleme.

  • 2

    Česnek prolisujeme a v hmoždíři s mandlemi a solí rozmělníme. Chléb nakrájený na kostičky navlhčíme vodou (4 lžíce) a přidáme do vzniklé pasty. Za stálého míchání přidáváme olej, ocet a popřípadě sůl.

Komentáře k receptu