Opékaný pstruh s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Mandle plátky
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 kg Pstruh
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 393 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 1188.7 mg
  • Vláknina 1303.5 mg
  • Vitamín A 1303.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme pstruhy. Osolíme je, opepříme a obalíme v mouce.

  • 2

    Na větší pánvi rozpálíme část másla a vložíme na něj pstruhy. Ztlumíme plamen a opékáme ryby z každé strany 10 minut.

  • 3

    Na druhé pánvi mezitím rozehřejeme zbytek másla a na něm osmažíme mandlové lupínky dozlatova.

  • 4

    Opečené pstruhy narovnáme na talíře a posypeme opečenými mandlovými lupínky. Zalijeme máslem a nakonec posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu