Sladký nudlový nákyp

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Nudle široké
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Hera
  • 2 polévková lžíce Rozinky tmavé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 306.7 mg
  • Draslík 143.5 mg
  • Vláknina 1594 mg
  • Vitamín A 1594 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Široké nudle uvaříme v dostatečném množství slané vody, potom je slijeme, necháme okapat a zcela vychladnout.

  • 2

    Vajíčka rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, žloutky utřeme s cukrem.

  • 3

    Vlašské ořechy nasekáme nadrobno.

  • 4

    V míse smícháme žloutky a skořici, přimícháme trochu soli, rozpuštěnou Heru a vychladlé uvařené nudle. Do směsi nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 5

    Do vymazané zapékací formy rozložíme polovinu připravených nudlí, posypeme je rozinkami a nasekanými ořechy, polijeme medem a nakonec přikryjeme zbylou nudlovou směsí.

  • 6

    Nákyp pečeme přibližně 30 až 40 minut ve středně vyhřáté troubě, až má zlatavou barvu.

Komentáře k receptu