Thajský salát z papaji

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 40 g Ořechy Kešu
  • 100 g Rajčata
  • 20 g Fazolové lusky zelené
  • 20 g Fazolové klíčky
  • 100 g Cukr palmový
  • 10 g Máta
  • 50 g Rajčata Cherry
  • 50 ml Omáčka rybí
  • 80 ml Kokosové mléko
  • 2 ks Mango
  • 1 ks Kafirové listy
  • 1 ks Papája nezralá
  • 3 ks Chilli paprička zelená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1978 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 48.1 mg
  • Draslík 911 mg
  • Vláknina 29209.8 mg
  • Vitamín A 29209.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.5 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava omáčky: Tento druh omáčky se připravuje nejméně jednu hodinu před podáváním. Do vysoké kuchyňské nádoby dáme oloupaný a nakrájený česnek, rozpůlená cherry rajčata, cukr, rybí omáčku, přilijeme kokosové mléko, nasekané chilli papričky. Ponorným mixérem všechny suroviny rozmixujeme. Hotovou omáčku dáme do ledničky.

  • 2

    V pánvičce na rozpáleném 40 g másla osmažíme nakrájenou cibuli, kterou necháme vychladnout. V jiné pánvičce na zbylém másle orestujeme kešu oříšky. Fazolové lusky uvaříme v hrnci s vodou, přibližně 15 minut. Potom je scedíme, necháme vychladnout a okapat.

  • 3

    Do mísy nakrájíme na tenké pásky mango a papáju. Přidáme fazolové klíčky, nakrájenou mátu a všechno dohromady smícháme. Vmícháme okapané fazolové lusky, nakrájený limetkový list (julienne). Nakonec přidáme rozpůlená cherry rajčata a ještě jednou promícháme.

  • 4

    Hotový salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, vedle salátu dáme připravenou omáčku. Salát posypeme smaženou cibuli, restovanými kešu oříšky a podáváme.

Komentáře k receptu