Italské těstoviny penne alla pasta

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Těstoviny penne
  • 80 g Oříšky piniové
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 50 g Bazalka
  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 356.8 mg
  • Vláknina 5650 mg
  • Vitamín A 5650 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.

  • 2

    Na suchou pánev vysypeme piniové oříšky, opražíme je, necháme vychladnout. Opražené a vychladlé oříšky přeložíme do vysoké kuchyňské nádoby, přilijeme olivový olej, ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme Parmezán spolu s bazalkou, podle chutě osolíme, dále mixujeme na hustou hmotu.

  • 3

    Připravenou kaši přeložíme na pánev, přidáme nakrájená sušená rajčata, zlehka na mírném ohni zahřejeme. Vmícháme uvařené těstoviny, všechno důkladně promícháme a stáhneme z ohně.

  • 4

    Hotové těstoviny rozdělíme na jednotlivé porce a podáváme.

Komentáře k receptu