Štrůdl tažený

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 50 g Strouhanka
  • 120 ml Voda pitná
  • 10 ks Jablka
  • 3 ks Cukr skořicový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Máslo jihočeské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 789 kcal
  • Sacharidy 147 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 607.7 mg
  • Vláknina 27050 mg
  • Vitamín A 27050 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme hladkou mouku se špetkou soli, přilijeme rostlinný olej, vlažnou vodu a vytvoříme těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme v pokojové teplotě odpočinout 30 minut.

  • 2

    Poté těsto vytahujeme na pomoučněné utěrce v tenký plát.

  • 3

    Posypeme strouhankou, rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme ořechy a skořicovým cukrem.

  • 4

    Plát stočíme do štrůdlu a dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.

  • 5

    V předehřáté troubě pečeme závin potřený rozpuštěným máslem při teplotě 170°C. Během pečení občas štrůdl potřeme máslem.

Komentáře k receptu