Chléb s mandlemi, rozinkami a skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Mandle
  • 50 g Rozinky tmavé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 70.3 mg
  • Vláknina 2746 mg
  • Vitamín A 2746 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle nasekáme najemno.

  • 2

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl, mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme skořici a vše poprášíme droždím.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení – některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme rozinky a nasekané mandle.

  • 5

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu