Ricotta s pomerančovými plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Pistácie
  • 250 g Cukr moučkový
  • 250 g Ricotta
  • 60 ml Voda pitná
  • 60 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Cukr skořicový
  • 3 kávová lžička Voda z pomerančových květů
  • 4 ks Pomeranče
  • 1 ks Skořice celá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 590.7 mg
  • Vláknina 23582.5 mg
  • Vitamín A 23582.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 115.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr s pomerančovou šťávou, vodou, vodou z květu pomerančovníku a celou skořicí zahříváme na mírném ohni za neustálého míchání 5-6 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí a směs nezhoustne na sirup.

  • 2

    Ricottu dohladka umícháme se skořicovým cukrem.

  • 3

    Do misky narovnáme oloupané pomeranče nakrájené na kolečka, zalijeme uvařeným sirupem a přidáme ricottu posypanou nasekanými pistáciovými oříšky.

Komentáře k receptu