Hrách dušený s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ořechy Kešu
  • 400 g Hrách
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 2 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka rýžová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 747 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 680.1 mg
  • Vláknina 20092.6 mg
  • Vitamín A 20092.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách předvaříme předem. Rozpálíme máslo, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, utřený česnek, zázvor, horké koření a rýžovou mouku.

  • 2

    Jakmile cibule zezlátne, vmícháme rozvařený kokos, poté dosypeme hrách, ořechy a nadrobno nasekanou feferonku. Dochutíme solí a dusíme do měkka.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu