Jehně v kokosu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 250 g Jogurt bílý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 3 g Sůl
  • 5 g Kurkuma
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 25 g Koriandr čerstvý
  • 10 g Limetková kůra
  • 60 g Kokosová moučka
  • 40 ml Limetková šťáva
  • 150 ml Vývar jehněčí
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Chutney mangové
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Kmín mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 184.7 mg
  • Draslík 488.9 mg
  • Vláknina 13472.2 mg
  • Vitamín A 13472.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1914.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koření: smícháme nastrouhaný zázvor, římský kmín, koriandr, kari koření, kurkumu, podle chuti sůl a pepř.

  • 2

    Nakrájíme maso na kousky a v koření obalíme, zakryjeme a necháme do druhého dne v chladničce marinovat.

  • 3

    V hluboké pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm po částech smažíme.

  • 4

    Maso vyjmeme a odložíme stranou. Do pánve přidáme cibuli, česnek a zvolna je za občasného míchání necháme několik minut zpěnit, až změknou, ale ještě nemění barvu.

  • 5

    Zaprášíme moukou a v základu ji asi 2 minuty osmahneme. Přidáme rajčata, vývar, limetkovou šťávu a kůru, čatní, podle chuti sůl a pepř. Mícháme a přivedeme k varu. Provaříme.

  • 6

    Vše zamícháme s masem a přidáme kokos. Vložíme do žáruvzdorné zapékací mísy. Přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 160 °C, až maso změkne. Přimícháme jogurt, ochutnáme, dokořeníme. Před podáváním ozdobíme snítkami koriandru.

Komentáře k receptu