Bažant s ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Ananas
  • 100 g Pórek
  • 100 g Ořechy Kešu
  • 100 ml Omáčka ústřicová
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 kg Bažant obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 579 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 218.4 mg
  • Draslík 800.7 mg
  • Vláknina 1800.5 mg
  • Vitamín A 1800.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, oříšky posekáme, oloupaný ananas nakrájíme a kostičky.

  • 2

    Maso z vykostěného bažanta nakrájíme na kostičky a v míse promícháme s rozšlehaným vejcem a Solamylem. V rendlíku maso osmažíme na trošce rozpáleného oleje, přidáme pórek, omáčku, ananas a oříšky. Za stálého míchání necháme směs prohřát a hned podáváme.

Komentáře k receptu