Houby s oříškovou drobenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Žampiony čerstvé
  • 350 g Houby čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 90 g Mouka ovesná
  • 90 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 25 g Mandle mleté
  • 25 g Ořechy vlašské
  • 60 g Pistácie
  • 90 g Tuk
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 dl Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Fenyklová semínka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 846 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 721 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 48.3 mg
  • Draslík 1198.3 mg
  • Vláknina 22042.5 mg
  • Vitamín A 22042.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby a vývar vložíme do velké pánve, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 15 minut. Poté necháme okapat, vývar uchováme.

  • 2

    Máslo rozehřejeme ve woku, osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Vmícháme mouku, povaříme minutu, poté sundáme wok z ohně, vmícháme uschovaný houbový vývar, vrátíme na oheň a vaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme houby, smetanu, petrželku, sůl, pepř a přendáme do zapékací mísy.

  • 3

    V misce smícháme pšeničnou mouku, ovesnou mouku, sůl, pepř, oříšky a tymián. Přidáme rostlinný tuk a zpracovávme, až se drobenka začne podobat strouhance.

  • 4

    Celý povrch hub posypeme drobenkou a poté semínky fenyklu. V předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 190 stupňů.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu