Makový koláč s třešněmi a mandlemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Mandle
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Cukr vanilka
  • 170 g Mák mletý
  • 170 g Cukr moučkový
  • 0.25 ks Citrony
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 0.25 kg Třešně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 280.8 mg
  • Draslík 420 mg
  • Vláknina 15775.3 mg
  • Vitamín A 15775.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 702.3 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, kůru a šťávu z citronu a třeme do zhoustnutí. Poté vmícháme jemně umletý mák, nadrobno nasekané mandle, skořici, zrnko tlučeného nového koření a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy, poklademe třešněmi a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotový koláč posypeme vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu