Vafle mandlové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Kandované ovoce
  • 80 g Mandle
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 10 g Tuk
  • 5 g Droždí
  • 40 g Cukr moučkový
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 149.3 mg
  • Draslík 223.8 mg
  • Vláknina 5595 mg
  • Vitamín A 5595 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a dáme na teplé místo vzejít. Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, přidáme vejce, máslo a vypracujeme těsto. Nakonec do těsta zapracujeme kvásek a těsto necháme několik minut vykynout.

  • 2

    Vaflovač potřeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle. Rozdělíme je na talířky, posypeme drcenými mandlemi a kandovaným ovocem. Ihned podáváme, dokud jsou ještě teplé.

Komentáře k receptu