Pracičky z griliáše

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Mandle
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 g Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 265.4 mg
  • Vláknina 9150 mg
  • Vitamín A 9150 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 9.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hlubší pánve nasypeme jemný krupicový cukr, za stálého míchání jej při mírné teplotě zahříváme do doby, až se rozpustí a začne karamelizovat - bude zlatý a tekutý. V té chvíli přidáme drobně posekané loupané mandle, promícháme a necháme je v cukru necelou 1 minutu probublat, ale musíme dát pozor, aby se nám hmota nepřipálila. Griliášovou směs opatrně nalijeme na máslem pomazaný plech, rozetřeme na tenkou vrstvu a hned z ní krájíme kousky, které budeme vtlačovat do formiček vymazaných máslem. Při vtlačování si pomůžeme omytým malým jablíčkem. Po chvilce opatrně griliáš z formiček vyjmeme a necháme ztvrdnout.

Komentáře k receptu