Rizoto se žampiony a kešu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 952 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 37 g
- Sodík 2467 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 103.5 mg
- Draslík 1043.1 mg
- Vláknina 10010 mg
- Vitamín A 10010 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a opečeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kostičky a restujeme za stálého míchání 5 minut. Vsypeme rýži a na mírném ohni opékáme, dokud se rýže neobalí máslem a nezesklovatí. Potom vmícháme kurkumu a zalijeme vínem, vaříme asi minutu, až se víno vyvaří.
-
2
Po naběračce postupně přiléváme horký vývar, stále mícháme, počkáme, až se dávka vyvaří a přilijeme další. Hotové rizoto je vláčné a krémovité asi za 20 minut. Těsně před dokončením přidáme oříšky kešu a pokrájené žampiony, osolíme, opepříme. Servírujeme posypané strouhaným parmezánem.