Dánská koruna

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 142 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cukr moučkový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Hrozinky
  • 350 g Listové těsto
  • 50 g Mouka mandlová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 56.3 mg
  • Draslík 187.7 mg
  • Vláknina 4440 mg
  • Vitamín A 4440 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozmícháme s moučkovým cukrem a mandlovým práškem.

  • 2

    Těsto vyválíme na 3 mm silný plát. Potřeme krémem a posypeme hrozinkami.

  • 3

    Srolujeme do válce, jehož konce navlhčíme, slepíme a vytvarujeme tak do kruhu.

  • 4

    Přemístíme na vymazaný plech. Těsto po 2,5 cm nastřihneme do 1 cm hloubky těsta. Vznikne tak roztřepený kruh.

  • 5

    Každý druhý kousek otočíme do středu kruhu, dáváme pozor, abychom těsto neroztrhli či nedeformovali.

  • 6

    Přiklopené mísou necháme 90 minut kynout.

  • 7

    Poté upečeme při 265 °C na 2 minuty, poté teplotu snížíme na 195 °C a pečeme dalších 30 minut.

  • 8

    Podáváme vychladlé, posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu