Králičí špízy s oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 12 g Solamyl - bramborový škrob
  • 600 g Králík hřbet
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 50 g Ořechy lískové
  • 60 g Slanina vepřová
  • 150 ml Víno bílé
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 151.4 mg
  • Vláknina 2814.8 mg
  • Vitamín A 2814.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřbet rozkrojíme na 4 silné pláty.

  • 2

    Maso necháme marinovat 60 minut v marinádě z vína, trošky vody, oleje, tymiánu, soli a pepře.

  • 3

    Marinované kousky masa vyjmeme z omáčky, nakrojíme na dvou místech, do zářezů vložíme oříšek. Maso obalíme slaninou a zajistíme špejlí.

  • 4

    Necháme pomalu grilovat cca 7 minut z každé strany.

  • 5

    Marinádu zahustíme troškou škrobu (solamyl), nahřejeme dle chuti a podáváme v servírovací mističce společně s masem.

Komentáře k receptu