Mrkvový koláč s mletými ořechy
Suroviny
- 165 g Máslo čerstvé
- 50 g Ořechy vlašské
- 40 g Kokosový tuk
- 100 g Sýr Ricotta
- 100 g Mandle
- 250 g Cukr moučkový
- 50 g Maizena - kukuřičný škrob
- 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Mrkev kořen
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Sirup Monin - vanilkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 72 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 82.1 mg
- Draslík 207.5 mg
- Vláknina 4898.7 mg
- Vitamín A 4898.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia. 125 g másla s kořením a hnědým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, potom postupně přimícháme vejce.
-
2
Mrkev oloupeme, omyjeme, nakrouháme na nudličky. Spolu s umletými ořechy přidáme do vaječné pěny.
-
3
Nakonec do těsta přimícháme mandle, mouku, škrob, kypřící prášek do pečiva a sůl.
-
4
Dortovou formu vymastíme, naplníme těstem, uhladíme, dáme na 45 minut péct do trouby.
-
5
Na přípravu polevy smícháme zbytek másla s kokosovým tukem a sýrem, k tomu prosejeme moučkový cukr a promícháme s vanilkovým sirupem.
-
6
Vše dobře promícháme a vychladlý mrkvový koláč tím potřeme.