Marcipánová omáčka s mandlemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mandle
  • 80 g Marcipánová hmota surová
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 4 cl Likér mandlový - Amaretto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 264.4 mg
  • Vláknina 9150 mg
  • Vitamín A 9150 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 9.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle opražíme na suché pánvi dorůžova. Marcipán nakrájíme nadrobno a za stálého míchání rozpustíme v teplé smetaně. Přidáme mandle a likér. Studenou omáčku podle potřeby zředíme mlékem.

Komentáře k receptu