Orestované jehněčí kotlety s fíkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Ořechy vlašské
  • 1 g Sůl
  • 600 g Jehněčí kotlety
  • 125 ml Džus jablečný
  • 100 ml Vývar z hovězích kostí
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 30 ml Základní světlá omáčka
  • 8 ks Fíky sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 100.3 mg
  • Draslík 640.3 mg
  • Vláknina 1522 mg
  • Vitamín A 1522 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyloupaná jádra vlašských ořechu nasekáme. Nasekané ořechy na oleji zprudka orestujeme. Na ořechy použijeme 1/3 z celkového množství oleje.

  • 2

    Opražené ořechy podlijeme jehněčím vývarem a jablečným džusem. Na mírném plameni vaříme tak dlouho dokud šťáva nezhoustne. Jakmile šťáva zhoustne, přimícháme do ní najemno nasekané fíky. Dle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme základní světlou omáčku (příprava dle receptu Základní světlá omáčka).

  • 3

    Připravíme jehněčí kotlety. Kotlety zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Na zvývajícím oleji je zprudka opečeme z obou stran.

Komentáře k receptu