Jehněčí na chilli se slaninou a oříškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 80 ml Olej stolní
  • 1 ks Bramborová kaše
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Muškátový oříšek
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 8 plátek Šunka dušená
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1020 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 97136 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 261.3 mg
  • Draslík 931.7 mg
  • Vláknina 12927.7 mg
  • Vitamín A 12927.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naklepeme, osolíme a okořeníme. Žemle namočíme do mléka, cibuli nasekáme a podusíme ji spolu se zeleninou doměkka. Po vychladnutí ji smícháme s mletým masem, vymačkanými žemlemi, sýrem, vejce, máslem, solí, strouhankou, kořením a petrželkou.

  • 2

    Na maso položíme šunku, navrch natřeme náplň, vše zabalíme jako rolku a převážeme nití, boky zašijeme. Rolku v pekáči pokapeme olejem, posypeme umletým muškátem a pečeme patnáct minut na 220 stupňů C. Pak pokračujeme na 180 stupních C dalších šedesát minut, maso podlijeme a průběžně poléváme vlastní šťávou.

  • 3

    Rolku pak necháme deset minut odpočinout, zbavíme ji nití a nakrájíme na plátky. Pokrm podáváme okamžitě s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu