Chleba s pekanovými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 700 g Mouka polohrubá
  • 115 g Máslo čerstvé
  • 225 g Ořechy pekanové
  • 500 g Mouka žitná bílá
  • 700 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 2 polévková lžíce Droždí sušené
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 844 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 17.3 mg
  • Draslík 265.8 mg
  • Vláknina 23097 mg
  • Vitamín A 23097 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě chlebíčkové formy vymažeme tukem.

  • 2

    V misce smícháme droždí se 120 ml vlažné vody a necháme odstát. Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme změklé máslo, cukr, kmín, droždí, zbývající vodu a řádně promícháme.

  • 3

    Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka. Do těsta vmícháme sekané ořechy a na teplém místě necháme v míse zhruba dvě hodiny kynout. Z vykynutého těsta uděláme dvě šišky a dáme je do forem asi na sedmdesát minut dokynout. V troubě předehřáté na 190°C pečeme asi padesát minut, dokud chleby nezezlátnou. Na mřížce je necháme vychladnout.

Komentáře k receptu