Piniové rohlíčky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Cukr moučkový
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 175 g Máslo čerstvé
  • 200 g Oříšky piniové
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 126.1 mg
  • Vláknina 2740 mg
  • Vitamín A 2740 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    100 g piniových oříšků umeleme na jemno, nasypeme do mísy, přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr, žloutky a nakrájené máslo. Vše zpracujeme na hladké těsto, vytvarujeme kouli, zabalíme ji do fólie, necháme asi hodinu v chladničce.

  • 2

    Zbylé oříšky na sucho opražíme v teflonové pánvi, necháme zchladnout.

  • 3

    Z těsta vyválíme na pomoučeném válu asi centimetr silný a 5 cm dlouhý pruh. Nakrájíme jej na dílky a tvarujeme rohlíčky, každý můžeme ozdobit piniovými semínky.

  • 4

    Rohlíčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia přibližně 10 minut (do zlatova).

Komentáře k receptu