Sataje z vepřového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso libové
  • 125 g Ořechy burské pražené
  • 175 ml Mléko kokosové
  • 2 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Chilli paprička
  • 0.25 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Kurkuma
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 604.2 mg
  • Vláknina 7221.1 mg
  • Vitamín A 7221.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3165.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    8 bambusových špejlí namočíme na půl hodiny do studené vody.

  • 2

    Nesolené arašídy ugrilujeme dozlatova pod rozehřátým grilem. Dvakrát je v době grilování otočíme. Necháme vychladnout a poté je rozmixujeme. Můžeme je též i velmi drobně nasekat. Rozmixované arašídy dáme do rendlíku, přidáme ostrou chilli omáčku, kokosové mléko, sójovou omáčku, koriandr, kurkumu, cukr, sůl a za stálého míchání zahříváme. Omáčka se nesmí přichytit dna. Vaříme na mírném plameni 5 minut.

  • 3

    Maso nakrájíme na kostičky a napícháme na bambusové špejle. Do pekáče vložíme rošt přikrytý alobalem a maso navlečené na špejlích na ně položíme. Maso přelijeme polovinou připravené arašídové omáčky (druhou polovinu nalijeme do misky a dáme stranou) a dáme pod gril. Grilujeme za občasného obracení a potírání vypečenou šťávou 10 minut.

  • 4

    Sataje servírujeme s arašídovou omáčkou, ozdobené snítky petrželky nebo koriandru a ozdobně nakrájenou okurkou.

Komentáře k receptu