Lotrinský čokoládový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 230 g Čokoláda hořká
  • 180 g Mandle
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 šálek Káva Espresso
  • 5 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 126.6 mg
  • Draslík 315.5 mg
  • Vláknina 7612 mg
  • Vitamín A 7612 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hořkomléčnou čokoládu rozlámeme na kousky. Smetanu zahřejeme, ale nevaříme, čokoládu v ní rozpustíme, přidáme máslo, směs rozmícháme a necháme vychladnout.

  • 2

    Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, vlijeme čokoládu, šálek velmi silné moka kávy, mleté mandle a škrob.

  • 3

    Keramickou dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme máslem, vlijeme těsto a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme 36-38 minut.

  • 4

    Hotový koláč necháme chvíli odpočívat ve formě. Po vychladnutí ho nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu