Ravanija s medem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Med včelí
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 200 g Pšeničná krupice
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 191.3 mg
  • Vláknina 2565.4 mg
  • Vitamín A 2565.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Med smícháme s krupicí, kypřicím práškem rozmíchaným v mouce a s nasekanými ořechy. Vypracujeme těsto.

  • 2

    Plech vymažeme olejem, vlijeme na něj připravené těsto do výše asi 2 cm a zprudka pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů Celsia.

  • 3

    Upečený dezert nakrájíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu