Skotský pudink s vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 175 g Máslo čerstvé
  • 175 g Cukr třtinový
  • 50 g Mascarpone
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Máta
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 849 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 190.3 mg
  • Draslík 234.5 mg
  • Vláknina 5266.4 mg
  • Vitamín A 5266.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ořechy nasekáme a polovinu nasypeme do vymazané zapékací formy.

  • 2

    V hrnci podusíme 50 g másla, 50 g cukru, mascarpone, 3 lžíce pomerančové šťávy a sůl asi 2 minuty. Polovinu směsi nalijeme do formy a potřásáním rozlijeme po stěnách.

  • 3

    Zbylé máslo ušleháme do pěny a postupně vmícháme zbylý cukr, vejce, mouku a pomerančovou šťávu. Těsto vložíme do formy, zakryjeme pečicím papírem a převážeme nití.

  • 4

    Formu vložíme do vodní lázně a pudink vaříme asi 75 minut.

  • 5

    Uvařený pudink vyklopíme a přelijeme zbylou horkou omáčkou. Ozdobíme čerstvou mátou.

Komentáře k receptu