Telecí řízky v rajské omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 20 g
- Sodík 546 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 127.4 mg
- Draslík 715.3 mg
- Vláknina 1915.5 mg
- Vitamín A 1915.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Česnek utřeme se špetkou soli.
-
2
Připravené maso z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme zbylou mouku, orestujeme, vmícháme rajčatový protlak, pár vteřin smažíme, poté zalijeme vývarem, přidáme utřený česnek a za občasného míchání na mírném ohni vaříme zhruba 10 minut.