Nugátové bábovičky s kakaovým likérem
Suroviny
- 400 g Máslo čerstvé
- 300 g Cukr třtinový
- 20 g Cukr vanilka
- 700 g Mouka polohrubá
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 300 g Bonboniera I love
- 50 g Mouka pšeničná hrubá
- 200 g Džem višňový
- 250 g Čokoláda hořká
- 50 g Hera
- 70 ml Likér kakaový
- 8 ks Vaječný žloutek slepičí
- 8 ks Vaječný bílek slepičí
- 0.04 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 31 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 173.1 mg
- Draslík 231.7 mg
- Vláknina 5083.6 mg
- Vitamín A 5083.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Při pokojové teplotě změklé máslo rozkrájíme na kousky, spolu se žloutky, třtinovým i vanilkovým cukrem utřeme do hladké pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přimícháme do žloutkové pěny. Nakonec vsypeme prosátou mouku s kypřící práškem a likérem, zlehka promícháme.
-
2
Malé formičky na bábovičky vymažeme důkladně olejem, vysypeme hrubou moukou. Do jedné třetiny naplníme připraveným těstem. Do každé formičky vložíme po dvou kouscích z nugátové bonboniéry. Do dalších dvou třetin opět doplníme těstem.
-
3
Naskládáme do předehřáté trouby a při 170 stupních pečeme 25 minut. Upečené bábovičky necháme mírně vychladnout ve formičkách. Poté je vyklepneme, potřeme rozehřátým ještě teplým džemem a necháme volně vychladnout.
-
4
Do kastrůlku vložíme na kousky rozlámanou čokoládu, přidáme Heru a nad horkou vodní lázní za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Necháme krátce vychladnout a přelijeme vychladlé bábovičky tak, aby čokoláda stekla i po stěnách. Opět necháme čokoládu zatuhnout.