Anýzové nazuky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 3.2 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 30 g Droždí
  • 7 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 g Anýz mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 35.6 mg
  • Draslík 113.3 mg
  • Vláknina 1178.4 mg
  • Vitamín A 1178.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 166.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do 1,5 dl vlažného mléka rozdrobíme droždí, posypeme kypřícím práškem a v teple necháme vzejít kvásek. Do misky prosejeme mouku, rozklepneme jedno vejce, přisypeme sůl, anýz. Přilijeme kvásek, zbylé mléko a vypracujeme tuhé těsto, které se nelepí na vařečku, ani na stěny misky. Těsto v misce přikryjeme a necháme na teplém místě vykynout.

  • 2

    Vykynuté těsto ještě na vále propracujeme a rozdělíme na 50 g kousky, vytvarujeme bochánky, necháme na vále ještě vykynout. Potom je rozválíme na 3 mm silné plátky, na které vidličkou nebo tupou stranou nože vytvarujeme mřížky.

  • 3

    Pokládáme na máslem vymazaný plech, potřeme rozkvedlaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut do růžova. Necháme na plechu vychladnout.

Komentáře k receptu