Pusinky z odpalovaného těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 18 g
- Sodík 465 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 221.4 mg
- Draslík 70.1 mg
- Vláknina 1945 mg
- Vitamín A 1945 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme máslo, sůl a necháme rozehřát. Zmírníme oheň a za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku, až se vytvoří hustá kaše, mícháme rychle, aby se netvořily hrudky. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se těsto přestane lepit. Ještě povaříme 2 minuty, kdy vařečkou "odpalujeme" těsto od stěn hrnce. Hrnec odstavíme, mimo oheň přimícháme rozkvedlaná vejce, důkladně promícháme a necháme chladnout.
-
2
Těstem naplníme sáček na zdobení, plech vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, na sáček nasadíme ozdobný nástavec a ze sáčku vymačkáváme těsto na plech ve tvaru pusinek. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut.
-
3
Vychladlé pusinky upravíme na servírovací mísu a podáváme.