Vaječné těstovniy špenátové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 8 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 163.6 mg
- Draslík 461 mg
- Vláknina 8476.7 mg
- Vitamín A 8476.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V 1 l vody vaříme čerstvý špenát asi 1 minutu, který poté nadrobno nakrájíme a pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu.
-
2
Na vál prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce, olivový olej a nakrájený špenát. Rukama vypracujeme hladké těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru, nebo můžeme opět použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
-
3
Takto vyrobené těstoviny potom vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.