Šafránové těstoviny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 5 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 31.7 mg
- Vláknina 5276 mg
- Vitamín A 5276 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1 lžičku práškového šafránu zalijeme 2 lžícemi horké vody a 15 minut necháme vylouhovat. Výluh necháme vychladnout a vešleháme jej do vejce.
-
2
Mezitím si na vál prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme rozšlehané vejce s výluhem ze šafránu a olivový olej. Rukama vypracujeme hladké těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a vláčné, dáme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru, nebo můžeme použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
-
3
Takto vyrobené těstoviny poté vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.