Šafránové těstoviny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Šafrán
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 31.7 mg
  • Vláknina 5276 mg
  • Vitamín A 5276 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1 lžičku práškového šafránu zalijeme 2 lžícemi horké vody a 15 minut necháme vylouhovat. Výluh necháme vychladnout a vešleháme jej do vejce.

  • 2

    Mezitím si na vál prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme rozšlehané vejce s výluhem ze šafránu a olivový olej. Rukama vypracujeme hladké těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a vláčné, dáme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru, nebo můžeme použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.

  • 3

    Takto vyrobené těstoviny poté vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.

Komentáře k receptu