Toskánský chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 1 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 117 mg
- Vláknina 270 mg
- Vitamín A 270 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme kvásek: Do mísy nasypeme 3lžičky droždí a zalijeme 150ml vlažné vody. Necháme chvíli ve vodě rozpouštět. Pak přidáme 150g mouky, zakryjeme a necháme půl dne kvasit v chladném prostředí. Poté co máme kvásek, můžeme připravit těsto. Do mísy nasypeme 400g mouky, přidáme 300ml vody a kvásek. Vše pořádně zamícháme, aby vzniklo vlhké, ale zároveň pevné těsto.
-
2
Mísu pak zakryjeme a dáme opět na půl hodiny na chladné místo kynout. Těsto následně vyklopíme na pracovní stůl a alespoň deset minut hněteme. Potom těsto rozdělíme na dvě poloviny a vytvoříme z něj kulaté bochníky. Ty dáme na plech a 35 minut pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů.