Toskánský chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 ml Voda pitná
  • 550 ml Mouka pšeničná hladká
  • 3 kávová lžička Droždí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 117 mg
  • Vláknina 270 mg
  • Vitamín A 270 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme kvásek: Do mísy nasypeme 3lžičky droždí a zalijeme 150ml vlažné vody. Necháme chvíli ve vodě rozpouštět. Pak přidáme 150g mouky, zakryjeme a necháme půl dne kvasit v chladném prostředí. Poté co máme kvásek, můžeme připravit těsto. Do mísy nasypeme 400g mouky, přidáme 300ml vody a kvásek. Vše pořádně zamícháme, aby vzniklo vlhké, ale zároveň pevné těsto.

  • 2

    Mísu pak zakryjeme a dáme opět na půl hodiny na chladné místo kynout. Těsto následně vyklopíme na pracovní stůl a alespoň deset minut hněteme. Potom těsto rozdělíme na dvě poloviny a vytvoříme z něj kulaté bochníky. Ty dáme na plech a 35 minut pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů.

Komentáře k receptu