Novojičínské placičky s kysaným zelím
Suroviny
- 200 g Zelí kysané
- 400 g Mouka polohrubá
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.12 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 15 g
- Sodík 321 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 273.6 mg
- Vláknina 9983.8 mg
- Vitamín A 9983.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme polohrubou mouku, vejce, 2 lžíce rozpuštěného sádla, sůl, drcený kmín, pepř a kysané zelí. Vše promícháme, dáme na pomoučený vál a těsto na vále dobře rukama prohněteme. Rozdělíme ho na menší díly a každý vyválíme na placičku přibližně o průměru 8-10 cm a o síle 1 -1.5 cm.
-
2
Plech vytřeme olejem, placky poskládáme s menší mezerou od sebe, potřeme je rozpuštěným sádlem (2 lžíce), posypeme trochu kmínem (1.5 lžičky) a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 10-15 minut dozlatova. Podáváme je horké i studené.