Polévka s kukuřicí a čočkou
Suroviny
- 25 g Čočka jedlá
- 330 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 2 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 3 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1253 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 550.4 mg
- Vláknina 11187.2 mg
- Vitamín A 11187.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V cedníku čočku řádně propláchneme. Zeleninový vývar spolu s čočkou, nakrájeným zázvorem, sójovou omáčkou a cukrem přivedeme k varu. Vaříme 10 minut bez přikrytí. Sbíráme pěnu tvořící se na povrchu. Oheň poté zmírníme, hrnec přikryjeme a pozvolna vaříme 15 minut.
-
2
V sherry rozmícháme škrobovou moučku na kaši, za stálého míchání vlijeme do polévky, přidáme kukuřici i s nálevem a povaříme ještě 2 minuty.
-
3
V sezamovém oleji rozmícháme bílek, směs pomalu vmícháme do polévky. Polévku odstavíme a zamícháme. Bílek utvoří v polévce silnější nudličky. Dle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Hotovou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a na kolečka nakrájenými chilli papričkami.