Krupicovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 15 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 137.7 mg
- Draslík 429.8 mg
- Vláknina 8437.5 mg
- Vitamín A 8437.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý pórek nakrájíme na tenká kolečka, omytou pažitku pokrájíme nadrobno. Pórek v pánvi na rozpáleném másle (30 g) orestujeme dorůžova.
-
2
V hrnci rozpálíme máslo (30 g), přisypeme krupici, za stálého míchání ji osmažíme dorůžova. Pak hned ke krupici přidáme vejce a za stálého míchání krátce směs restujeme, až se nám utvoří malé hrudky. Přilijeme litr studené vody, který přivedeme k varu, přidáme kostku masoxu, kmín, povaříme přibližně 10 minut, podle chuti dosolíme.
-
3
Polévku nalijeme do talířů, na každou porci dáme 1 lžíci pórku, posypeme pažitkou a podáváme.