Nočky krupičné z odpalovaného těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 7 g
- Sodík 78 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 72.6 mg
- Draslík 19.4 mg
- Vláknina 480 mg
- Vitamín A 480 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko mírně osolíme, přidáme trošku másla a přivedeme k varu.
-
2
Jakmile se mléko začne vařit, zmírníme oheň a za stálého míchání budeme vsypávat krupici. Budeme míchat tak dlouho, dokud se nám těsto přestane chytat dna nádoby..
-
3
Poté těsto odstavíme a jakmile bude z poloviny vychladlé, vmícháme jedno vejce.
-
4
Malou lžičkou namočenou v horké vodě budeme tvarovat malé, podlouhlé nočky, které klepnutím vhazujeme do vařící polévky.
-
5
Nočky vaříme cca 8 - 10 minut.