Pekingské placičky se slaninou a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 170 g Mouka polohrubá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Pórek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • 0.84 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 131.2 mg
  • Draslík 1055.5 mg
  • Vláknina 22045 mg
  • Vitamín A 22045 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé pórky najemno posekáme a slaninu pokrájíme na drobné kostičky.

  • 2

    Do mísy rozklepneme vejce, rozšleháme je, přidáme pórek, slaninu a mouku, přilijeme osolený kuřecí vývar a umícháme hladké těsto.

  • 3

    Na pánvi o průměru asi 25 cm zahřejeme olej, rovnoměrně ho rozprostřeme a na něj vlijeme čtvrtinu těsta tak, aby pokrylo celé dno pánve. Smažíme při střední teplotě. Když spodní strana placky zhnědne, otočíme ji a dopečeme po druhé straně. Hotovou placku uložíme na horké místo. Takto upečeme celkem čtyři placky, které pokrájíme na plátky.

  • 4

    Servírujeme horké.

Komentáře k receptu