Kukuřičný nákyp s ementálem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 27 g
- Sodík 56 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 165.7 mg
- Draslík 514.7 mg
- Vláknina 1739 mg
- Vitamín A 1739 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme rostlinným tukem. Do kastrolu dáme máslo, rozpustíme ho a necháme vychladnout.
-
2
Kukuřici, na kolečka nakrájenou šalotku, nastrouhaný ementál a vejce vložíme do kuchyňského robotu a rozmixujeme.
-
3
Přidáme kukuřičnou mouku a kypřicí prášek do pečiva.
-
4
Vše rozmixujeme na hladkou kaši, do které přimícháme mléko a rozpuštěné máslo.
-
5
Takto připravenou směs nalijeme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě 60 minut.
-
6
Po upečení vyjmeme z trouby a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou petrželkou.