Kukuřičný nákyp s ementálem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 350 g Mouka kukuřičná
  • 450 g Kukuřice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 165.7 mg
  • Draslík 514.7 mg
  • Vláknina 1739 mg
  • Vitamín A 1739 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme rostlinným tukem. Do kastrolu dáme máslo, rozpustíme ho a necháme vychladnout.

  • 2

    Kukuřici, na kolečka nakrájenou šalotku, nastrouhaný ementál a vejce vložíme do kuchyňského robotu a rozmixujeme.

  • 3

    Přidáme kukuřičnou mouku a kypřicí prášek do pečiva.

  • 4

    Vše rozmixujeme na hladkou kaši, do které přimícháme mléko a rozpuštěné máslo.

  • 5

    Takto připravenou směs nalijeme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě 60 minut.

  • 6

    Po upečení vyjmeme z trouby a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu