Tagliatelle se sépiemi a paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 6 g
- Sodík 449 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 604.6 mg
- Vláknina 2495.3 mg
- Vitamín A 2495.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 110.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 250 ºC (horkovzdušnou na 220 ºC). Pokud máme sépie mražené, necháme je rozmrznout. Papriky omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jadýrek a opláchneme. Takto připravené papriky vložíme na plech vnější stranou nahoru a na 10-15 minut dáme zapéct do rozehřáté trouby. Když se na povrchu vytvoří černé puchýře, papriky vyjmeme, vložíme do igelitového sáčku a necháme 15 minut odležet.
-
2
Tagliatelle uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.
-
3
Když jsou papriky odleželé, stáhneme slupku a dužinu nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu pokrájíme na kostičky. Sépie omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
-
4
Oloupeme česnek a stroužky na jemno nasekáme. Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje, přidáme sépie, česnek a bobkové listy. Vše promícháme a za častého míchání smažíme asi 5 minut.
-
5
Na pánev přidáme rajčata a papriku a vše ještě krátce podusíme. Směs dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, přidáme tagliatelle, zbytek oleje a nasekanou bazalku. Připravíme na talíře a teplé podáváme.