Osmažené sépie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 39 g
- Sodík 989 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 937.5 mg
- Vláknina 3335.8 mg
- Vitamín A 3335.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řádně omyté sépie osušíme čistou utěrkou. Nakrájíme na kolečka, smícháme mouku se solí a pepřem a dáme do větší misky.
-
2
Nakrájená těla sépií a chapadla postupně obalíme v mouce, přebytečnou mouku sklepeme.
-
3
Na velké pánvi rozpálíme olej a kolečka sépií v něm postupně obalíme po dobu 2-3 minut z každé strany. Hotová vyjmeme vidličkou a okapeme na papírové utěrce, kterou jsme si dali na talíř. Uchováme teplé.
-
4
Chapadla smažíme z každé strany asi minutu.
-
5
Naservírujeme, posypeme petrželkou a pokapeme citronovou šťávou.