Sépiové rizoto s žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1524 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 1269.7 mg
- Vláknina 6622.5 mg
- Vitamín A 6622.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme šalotky a jemně nasekáme. Očistíme houby a pokrájíme na plátky. Vykucháme sépie, sloupneme z nich vnější blánu, vyjmeme hřbetní kost a pokrájíme na proužky. Nasekáme petrželku.
-
2
Očistíme špenátové listy a pokrájíme na nudličky. Uvedeme do varu rybí vývar. Do pánve nalijeme olej a osmažíme na středním plameni nasekanou šalotku. Přisypeme rýži a smažíme 1-2 minuty, přilijeme bílé víno a necháme na prudkém plameni vyvařit. Za občasného zamíchání přiléváme horký rybí vývar, ve kterém vaříme rýži 15-18 minut.
-
3
Na oleji osmažíme nasekanou šalotku a přidáme houby a smažíme.
-
4
Přidáme na nudličky pokrájené sépie a za občasného zamíchání smažíme.
-
5
Přidáme pokrájený špenát, osolíme a opepříme. Vše dusíme na mírném plameni 2 minuty. Přidáme směs hub, špenátu a sépií. Již měkké rizoto al dente stáhneme z ohně, vmícháme na kousíčky pokrájené máslo. Necháme pod pokličkou dojít. Horké podáváme.