Rizoto ze sépie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1160 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 148.5 mg
- Draslík 614.8 mg
- Vláknina 6071.5 mg
- Vitamín A 6071.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sépii omyjeme, odřežeme hlavu, kůži, vnitřnosti a sépiovou kost. To vyhodíme. Velmi opatrně vyjmeme váček s barvivem a odložíme ho.
-
2
Sépii znovu omyjeme a nakrájíme i s chapadly na malé kousky.
-
3
V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli,přidáme k ní kousky masa a vše orestujeme dozlatova.
-
4
K orestovanému masu přidáme drobně pokrájený česnek, propranou rýži,
-
5
víno, sůl, pepř a barvivo z váčku. Vše promícháme, podlijeme 1-2 dl bílého vína a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby můžeme přilít trošku vody.
-
6
Černé rizoto servírujeme posypané strouhaným parmezánem a drobně pokrájenou petrželkou.