Langusta na katalánský způsob

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Celer - nať
  • 120 g Cibule
  • 120 g Mrkev kořen
  • 150 g Rajčata
  • 6 g Petržel - nať
  • 140 g Paprika zelená
  • 600 g Langusta
  • 50 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 166 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 321 mg
  • Draslík 1327.4 mg
  • Vláknina 15001.2 mg
  • Vitamín A 15001.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 116 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jednu cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, mrkev pokrájíme na proužky. Obojí nasypeme do hrnce, zalijeme 2 l vody, přidáme na plátky pokrájený citron, nakrájenou celerovou nať, petržel, ocet.

  • 2

    Osolíme a opepříme a uvedeme k varu.

  • 3

    Poté přidáme omytou langustu a povaříme 10 minut. Poté necháme vychladnout.

  • 4

    Nasekáme druhou cibuli, přidáme pokrájená rajčata a papriky.

  • 5

    Maso z langusty obereme a pokrájíme na větší kousky, orestujeme na rozpáleném oleji a poté přendáme na talíř.

  • 6

    Na oleji orestujeme pokrájenou zeleninu. Restujeme 5 minut. Přidáme víno, cayenský pepř, šafrán a maso z langusty. Vše povaříme 10 minut.

  • 7

    Maso servírujeme s omáčkou a restovanou zeleninou.

Komentáře k receptu