Celozrnné ravioli plněné brokolicí s langustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brokolice
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 350 g Langusta
  • 150 g Rajčata
  • 100 g Brokolice
  • 40 g Olivy černé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 150 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1216 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 508.9 mg
  • Draslík 904.1 mg
  • Vláknina 21580.8 mg
  • Vitamín A 21580.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 144.5 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut.

  • 2

    Brokolici uvaříme a rozmixujeme se solí, pepřem, feferonkou a olejem.

  • 3

    Z těsta vyválíme 2 slabé pláty. Na první dáme ve stejné vzdálenosti brokolicovou náplň a přiložíme druhý plát a utvoříme ravioli.

  • 4

    Langusty vyloupeme, nakrájíme na kousky.

  • 5

    Z krunýřů uvaříme s bobkovým listem rybí vývar. Omáčku uděláme tak, že maso z langust opečeme s česnekem na másle, s rajčaty a vypeckovanými olivami. Podlijeme rybím vývarem a sundáme z ohně. Ravioli vaříme 5 minut v osolené vodě a přendáme je do omáčky, přidáme trochu másla.

Komentáře k receptu