Smetanový humr Newburg
Suroviny
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 kg Humr
- 1.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1255 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 614.1 mg
- Draslík 939.5 mg
- Vláknina 40 mg
- Vitamín A 40 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Humra uvaříme, rozpůlíme, maso vyjmeme z krunýře a nakrájíme na kousky. V pánvi necháme zpěnit máslo, přidáme maso a cca 5 minut orestujeme. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
-
2
V misce rozšleháme žloutky se smetanou, přilijeme do pánve a zlehka promícháme. Jakmile začne omáčka houstnout, přidáme brandy a sherry. Prohřejeme, ale již nevaříme.
-
3
Humří směs přemístíme do prázdného krunýře a podáváme.