Rombi s hřebenatkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 58 g
- Sodík 802 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 266.5 mg
- Draslík 700.3 mg
- Vláknina 8599 mg
- Vitamín A 8599 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, uprostřed utvoříme důlek, vyklepneme do něho vajíčka, přidáme špetku soli, vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průsvitné fólie a nechte 30 minut odpočinout. Pak je válečkem rozválejte na tenký plát a ozubeným kolečkem vykrajujte obdélníčky o šířce 2 cm a délce 5 cm. Klademee je na pomoučený vál a necháme proschnout.
-
2
Mezitím si připravíme omáčku. Do 2 lžic vlažné vody přidáme šafrán. Čepelí nože otevřeme hřebenatky, vyřízneme z nich bílou i oranžovou část a bílé části rozkrojíme podélně na poloviny.
-
3
Odkrojíme spodek mrkve, oškrábeme ji, pokrájíme na kolečka a ta 3-4 minuty povaříme v osolené vodě. Scedíme je. Pórek nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme 30 g másla a kolečka pórku na něm osmažíme. Přidáme kolečka mrkve a smažíme je asi 4 minuty. Přidáme smetanu, šafrán, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a část omáčky prudce vyvaříme.
-
4
Mezitím rozehřejeme v jiné pánvi zbývající máslo a minutu na něm smažíme hřebenatky. Pak přilijeme bílé víno a necháme ho zprudka vyvařit. Pokrájené hřebenatky osolíme, opepříme trochou čerstvě mletého pepře a smícháme s obsahem druhé pánve.
-
5
Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny. Promíchejte s připravenou omáčkou a horké podáváme.