Hřebenatky s cuketou a jablečným sirupem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 85 ml Džus jablečný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cuketa
  • 8 ks Hřebenatka
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 70.8 mg
  • Draslík 643.3 mg
  • Vláknina 951.5 mg
  • Vitamín A 951.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřebenatky a nakrájenou cuketu potřeme zlehka olejem a okořeníme.

  • 2

    Na rozpálené pánvi smažíme nakrájenou cuketu z jedné strany 2 minuty.

  • 3

    Poté obrátíme a do pánve dáme i hřebenatky.

  • 4

    Minutu smažíme, obrátíme a smažíme, dokud hřebenatky nezezlátnou a cuketa nezhnědne.

  • 5

    Vyndáme z pánve hřebenatky i cuketu a udržujeme teplé.

  • 6

    Nalijeme do pánve jablečnou šťávu, přidáme máslo a vaříme, dokud nevznikne hmota připomínající sirup.

  • 7

    Omáčkou zalijeme hřebenatky a cuketu a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu